Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@07:07:48 GMT

دانشنامه سنندج تدوین می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۰۶۳۲۸

دانشنامه سنندج تدوین می‌شود

به گزارش ایرنا، نشست روز دوشنبه در محل شورای اسلامی با حضور شهردار سنندج و رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و اعضای پارلمان شهری برگزار شد و این قرارداد همکاری به امضای طرفین رسید،  دانشنامه سنندج ۱۲۰ مدخل اصلی دارد که هر کدام از این مدخل‌ها هم حدود ۶۰ زیر مدخل دارند،  جلد اول این دانشنامه در مورد فرهنگ، هنر، تاریخ و ادبیات سنندج است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس شورای اسلامی شهر سنندج در نشست امضای این قرارداد گفت: یکی از نیازهای جامعه بویژه جامعه دانشگاهی وجود اطلاعات جامع در مورد شهر سنندج است که مرکز کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی این خلا را احساس کرده و برای پُر کردن آن تلاش خود را شروع کرده است.

غریب سجادی افزود: بحران هویت مهمترین معضل فرهنگی یک جامعه است که نبود اطلاعات در مورد تاریخ و فرهنگ از دلایل ایجاد چنین بحرانی است بنابراین باید داشته‌های خود را به مردم بشناسانیم.

وی اضافه کرد: ارتباط مدیران با دانشگاه و جامعه علمی کم شده که این اتفاق سمی برای مدیریت محسوب می‌شود البته بخشی از جامعه دانشگاهی هم در فاز تئوری مانده و کمتر حاضر به همکاری هستند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم در این نشست گفت: دانشگاه جزیی از جامعه است بنابراین دانشگاهیان وظیفه دارند که در خدمت مردم باشند.

جهانشیر امینی افزود: این دانشگاه یک هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی دارد که می‌توان از این ظرفیت‌ها بهره برد برای اینکه آیین گذشتگان خود را به نسل فعلی و آینده بشناسانیم.

شهردار سنندج هم گفت: رویکرد این دوره از فعالیت‌های شورا و شهرداری فرهنگ محور بودن است که در اجرای بسیاری از طرح‌های عمران شهری پیوست فرهنگی فراموش نشده است.

حشمت‌اله صیدی اظهار داشت: بسیاری از طرح‌های عمرانی و رفاهی در سطح شهر اجرا شده که نگاه به مقوله فرهنگ و هنر در اجرای این طرح‌ها فراموش نشده است.

وی اضافه کرد: رویکرد مهم فعالیت‌های شورا و شهرداری در این دوره فرهنگ محور بودن است و ثبت سنندج نیز بعنوان شهر خلاق موسیقی یکی از مهم ترین رویداد فرهنگی این دوره بوده است.

صیدی با اشاره به اهمیت تدوین دانشنامه سنندج یادآور شد: مکتوب نمودن هویت، تاریخ و فرهنگ در راستای معرفی هر چه بیشتر آیین ها و رسوم به نسل های امروزی یک ضرورت انکار ناپذیر است.

رییس مرکز کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم با اشاره به اینکه این مرکز چندین همایش از جمله هورامان شناسی، غار کرفتو برگزار کرده و کتاب مرجع تدوین کرده است، گفت: نبود منابع، مشکلات هزینه‌ای و عدم همکاری برخی از آگاهان این حوزه برخی از موانع پیشروی تدوین دانشنامه سنندج بود.

امید ورزنده یادآور شد: شورای اسلامی شهر و شهرداری سنندج نشان دادند وظیفه این دو نهاد صرفا ساخت و ساز و امور عمرانی نیست بلکه اهمیت دادن به فرهنگ شهر هم از جمله وظایفی است که سال‌ها ماندگار می‌شود.

وی تاکید کرد: این دانشنامه هویت مکتوب شهر سنندج محسوب می‌شود و در چهار جلد تدوین خواهد شد که امیدواریم تا ششم اردیبهشت (سالروز تاسیس نهاد شورا) جلد اول آن آماده شود.

یک استاد دانشگاه و هنرمند کردستانی هم در این نشست گفت: بسیاری از امور فرهنگی در اروپا بر عهده شهرداری‌هاست که نقش بزرگی در توسعه و ترویج فرهنگ شهرها بر عهده دارند.

قطب‌الدین صادقی با بیان اینکه کار شهرداری سنندج در ایجاد دانشنامه شهر قابل تقدیر است، افزود: روح شهر فرهنگ، هنر و حافظه تاریخی آن است و در چراغ و تزئینات نیست.

وی تاکید کرد: این دانشنامه نباید فقط مختص به ادبیات سنندج باشد بلکه باید به اسطوره‌ها و آیین‌های آن هم در جلدهای دیگر آن پرداخته شود.  

برچسب‌ها امضای تفاهمنامه کردستان شهرداری سنندج دانشگاه آزاد اسلامی ریاست شورای اسلامی شهر سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: امضای تفاهمنامه کردستان شهرداری سنندج دانشگاه آزاد اسلامی امضای تفاهمنامه کردستان شهرداری سنندج دانشگاه آزاد اسلامی اخبار کنکور دانشگاه آزاد اسلامی شورای اسلامی شهر سنندج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۶۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست شورای رابطین امور بانوان و خانواده استان اصفهان در سال ۱۴۰۳ با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در سالن امیرکبیر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در این نشست با اشاره به اثرگذاری استادان زن در جامعه اظهار کرد: شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در سه سطح استادان، کارکنان و دانشجویان؛ شکل گرفته است که اهدافی همچون راهبری شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه، توانمندسازی تخصصی شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه؛ هماهنگی و نظارت بر عملکرد شورا‌های راهبری استان‌ها، هماهنگی و نظارت بر عملکرد مسئولین استان‌ها؛ ایجاد بستر تعاملی با فعالان حوزه زنان و خانواده داخل و خارج از دانشگاه را در دستور کار دارد.

قاسمی با بیان اینکه امور زنان و خانواده باید در امور دانشجویان خانم، با قوت وارد شوند، ادامه داد: ویژگی و فطرت نهادینه شده بانوان در آموزش و تعلیم و پرورش، به لحاظ پارامتر انتقال مفاهیم و دارا بودن مؤلفه‌ها و خصایص ذاتی همچون مهرورزی، صبوری و خستگی ناپذیری که خداوند در زن برای مادری قرار داده است، در شغل بسیاری از اساتید خانم تبلور یافته است.

وی با اشاره به هدف اساسی آموزش عالی خاطرنشان کرد: بانوان در هر رشته و مقطعی که تدریس می‌کنند، اهتمام ویژه‌ای را صرف صلح‌گرایی در محیط‌های سخت و ستیزه‌جو می‌نمایند. چنین معلمانی به ترویج فرهنگ تعامل، صلح و مدارا می‌پردازند و با گفتار و کردار خود، آموزش می‌دهند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان هم با اشاره به دغدغه استادان هیئت علمی، تصریح کرد: جامعه چه تفاوتی بین زنان موفق و موثر در دنیای امروزی قائل شده است؟ پیامد حضور زنان موثر در جایگاه علمی، تا چه حد انفاق افتاده است؟ برای رشد هوش و نبوغ لازمه زنان در حوزه تعلیم و تربیت، چه تسهیلاتی درنظر گرفته شده است؟

نرگس عطریان با تأکید بر نیاز‌های بانوان در دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: فعالیت‌های ورزشی، جبران مشکلات ارگونومی و ساعات کار زیاد، برنامه‌های کمک آموزشی فرزندان، توانمندسازی شایستگی‌های فرهنگی در زنان، ازجمله موارد مهمی است که باید نسبت به آن توجه ویژه داشت.

در پایان این نشست، از بانوان هیئت علمی برگزیده و افتخارآفرین در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی و تحقیقاتی با حضور دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد، محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد، نجفی رییس دانشگاه آزاد استان، محمد باقری معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی استان و سایر مسئولان استانی تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عفاف و پاکدامنی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ اصیل مردم کرمانشاه است
  • نفرات برتر جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار معرفی شدند
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • همه دعوتند؛ مراسم «ستاره‌های دختران کُرد زمین» در سنندج
  • آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم در سنندج